GESCHICHTE DER DEUTSCHEN IN UNGARN

2 700,00 Ft

R.F. Kaindl történész professzor 1912-ben írt rövid, közérthető összefoglalója (Volksbuch) a (történelmi) Magyarország német népcsoportjairól. Az eredeti német szöveg újrakiadása.

Mennyiség
Jelenleg nem rendelhető

Rövid, közérthető, olvasmányos összefoglaló (eredeti kiadása 1912-ben). 

Bajorok, szászok, cipszerek, svábok... Mikor, honnan, kik és miért érkeztek az országba? A könyv az egész történelmi Magyarország területére ad áttekintést erről és a német lakosság életéről, településeiről, történetéről. 

Raimund Friedrich Kaindl, galíciai származású, később a grazi egyetemen tevékenykedő történész. „Németek története a Kárpátok országaiban” című monográfiája az egyik első nagy összegzés ebben a témában. 1912-ben a hatalmas anyagnak a magyarországi németekre vonatkozó részét lerövidítette és átdolgozta, a cél egy olyan „Volksbuch” elkészítése volt, amely a nagyközönség számára is jól érthető.

Jelen kiadványunk ezt a szöveget tartalmazza: egy ma is jól használható kézikönyv, egy bevezetés ez a témához, a könyv jó áttekintést ad a legfontosabb folyamatokról. A szöveg stílusa is könnyedebb, színesebb, és érezhető az a büszkeség, amellyel a szerző a magyarországi németekhez fűződő gazdasági és szellemi teljesítményeket felidézi.

Adatlap

Méret
A/5
Oldalszám
121