CHOLNOKY JENŐ: BALATON

3 000,00 Ft

Az egyik legnagyobb magyar földrajztudós 1936-ban írt, a nagyközönségnek szóló összefoglalója. 

Mennyiség
Megrendelhető

"Véleményem szerint igen nagy szükség van igazán olvasható és megérthető népszerű munkákra, mert ezek adnak a művelt ember lelkének igazi tartalmat" - írja Cholnoky a bevezetésben.

Ebből a szándékból a Balatonnal kapcsolatos irodalom egyik máig alapvető, egyben egyik legolvasmányosabb műve született meg, amely a legbonyolultabb jelenségeket is egyszerűen mutatja be, kimondottan érdekessé téve azokat az olvasó számára.

"Az érdeklődés ébrentartására és az olvasás megkönnyítésére, mintegy pihentetőül kis eseményeket, kalandokat is beleszőttem." Ezek a "kis események" és "kalandok" segítenek megérteni, hogyan születtek meg a tudományos eredmények, megelevenednek a Balaton-kutatás "hétköznapjai", képet alkothatunk a módszerekről. A kutatás néha mostoha időjárási körülmények között folyt, és a "kis események" szereplői között olyan nagynevű tudósok jelennek meg, mint Lóczy Lajos vagy Eötvös Loránd.

A tudományos igényességű, egyben a tó iránti elkötelezettségről tanúskodó könyv mindenkinek ajánlható, aki a Balaton iránt érdeklődik.

Adatlap

Méret
A/5
Oldalszám
205 OLDAL, ÁBRÁKKAL ÉS FÉNYKÉPEKKEL