LÓCZY LAJOS: A BALATON

3 200,00 Ft

A tó kialakulásától a lánykérési szokásokig... a Balaton legnagyobb tudósának összefoglalója 1920-ból.

Mennyiség
Jelenleg nem rendelhető

A Lóczy Lajos által vezetett, 1891-től három évtizeden át tartó Balaton-kutatás eredményeit 32 nagy monográfiában tették közzé. Ez a magyar tudomány történetének egyik kimagasló teljesítménye. Viszont a 32 tudományos monográfia nem volt alkalmas arra, hogy az érdeklődő nagyközönség tájékozódni tudjon belőle. 

Ezért Kvassay Jenő felkérte Lóczy Lajost, hogy készítsen el egy rövid és közérthető összegzést, amely a kutatás alapján tartalmazza a Balatonra vonatkozó legfontosabb ismereteket. Így született meg 1920-ban ez a kevéssé ismert, mintegy 250 oldalas, fényképekkel és ábrákkal gazdagon illusztrált könyv, amely széles áttekintést ad a Balatonról. A szöveget maga Lóczy Lajos írta, az egyes fejezetek lényegében a megfelelő monográfiák kivonatai, könnyed, lendületes stílusban.

A könyv ma is érdekes olvasmány, hiszen ez a Balaton egyik leginkább sokoldalú bemutatása. Az egyes témák ismeretanyagán túl, az olvasó előtt kirajzolódik Lóczy Lajos és munkatársainak elképesztő munkabírása, szigorú elvárásai, és a tó iránti rajongásuk.

Adatlap

Méret
A/5
Oldalszám
244 OLDAL, 140 ÁBRÁVAL ÉS FÉNYKÉPPEL